sobota, 19.08, godz. 10:00

Gruczno

Bilety: wstęp wolny

Oprócz zwyczajowych atrakcji, związanych ze smacznym jedzeniem od regionalnych wytwórców, degustacji, pokazów, konkursów i zabaw odbędą się w tym roku m.in.  prezentacje kulinarne prestiżowego Klubu Szefów Kuchni ( godz. 12.00, 14.00, 16.00).  Grupa kucharzy na czele z prezesem fundacji Jarosławem Walczykiem przygotuje potrawy według receptur z historycznych książek kucharskich z Grudziądza i Torunia. Będzie można posmakować prawdziwej, regionalnej, historycznej kuchni w sezonowej odsłonie i interpretacji najlepszych polskich kucharzy.

W niedzielę 20 sierpnia w chacie mennonickiej w Chrystkowie (wstęp wyłącznie z zaproszeniami) o godz. 9:30 rozpocznie się konferencja "Lokalne kultury żywieniowe: od historii do rozwoju wspólnoty", poświęcona roli historii, historycznej dokumentacji, wyobrażeń o przeszłości i tradycji dla rozwoju lokalnej, rzemieślniczej produkcji żywieniowej jako elementu dziedzictwa, więzi społecznej i zrównoważonego rozwoju.

Więcej informacji

© swiecie24.pl | Prawa zastrzeżone | 2017