Zielony Targ w Tleniu na rozpoczęcie sezonu turystycznego

10:47, 01.05.2017 | K.N
REKLAMA
Skomentuj

Temperatura nie rozpieszczała wystawców i odwiedzających ale organizatorzy nie narzekali na frekwencje. W niedzielę 30 kwietnia wystartowała tegoroczna edycja Zielonego Targu. Przez kilka najbliższych miesięcy w każdą niedzielę będzie można tu kupić produkty lokalnych wytwórców.

Idea Zielonego targu jest prosta. Oparta jest na prezentacji i sprzedaży turystom zdrowej żywności, rękodzieła i produktów regionalnych. W każdą niedzielę od maja do sierpnia, w godzinach od 10 do 14, na Skwerze prof. Hoffmanna w Tleniu, będzie można kupić zdrową żywność, miody, sery, wędliny, warzywa, owoce, mleko, jajka... także rękodzieło i wiele, wiele innych rzeczy.

- Celem naszego targu jest skupienie w jednym miejscu okolicznych wytwórców żywności, tworząc tym samym miejsce niespotykane dotychczas w naszej okolicy, a bardzo popularne w wielu miejscach kraju - mówi Anna Semrau, współwłaścicielka restauracji Przystanek Tleń i pomysłodawczynie Zielonego Targu. - Chcemy promować regionalnych producentów i wytwórców żywności i rękodzieła. Chcemy stworzyć okazję do spotkań okolicznych gospodarzy z mieszkańcami okolic Tlenia oraz z turystami odwiedzającymi Tleń, a co za tym idzie - do sprzedaży, a dla odwiedzających - zaopatrzenia się w świeże i naturalne produkty - dodaje.

Wszystkich zainteresowanych wytwórców zapraszamy do współpracy. Szczegółowe informacje można uzyskać u Anny Semrau – kontakt „Przystanek Tleń”, tel. 797 296 394.

Zobacz także:

www.facebook.com/zielonytargtlen

www.przystanektlen.pl

www.gokosie.pl

 

(K.N)
REKLAMA
REKLAMA

Komentarze (0)

Brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

© swiecie24.pl | Prawa zastrzeżone | 2017