Zamknij

Jak wybrać okap?

09:11, 30.11.2018 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 09:11, 30.11.2018
Skomentuj

Okap kuchenny to długoterminowa inwestycja dla Twojej kuchni, więc wybierz taki, który nie tylko dobrze spełnia swoją funkcję, ale również dobrze wygląda. Niektóre okapy kuchenne mogą być nieefektywne na dłuższa metą bądź hałaśliwe, najlepiej jest więc wybrać model taki jak okap Maan który będzie:

  • działać szybko i cicho,
  • eliminować wilgoć i zapachy
  • powstrzymywać osiadanie tłuszczu na powierzchniach w kuchni.

Czytaj dalej, aby dowiedzieć się więcej o kluczowych funkcjach, na które warto zwrócić uwagę przy zakupie nowego okapu kuchennego.

Który typ okapu kuchennego jest najlepszy dla mojej kuchni?

Na początek musisz zdecydować, jaki rodzaj okapu chcesz. Zależy to głównie od:

  • wielkości
  • stylu
  • budżetu.

Jeśli wejdziesz na https://www.agdmaster.com/ zauważysz, że do wyboru jest kilka rodzajów okapów kuchennych. Nie wszyscy sprzedawcy kategoryzują je w ten sam sposób, ale podsumowaliśmy główne typy, z których jednym z najpopularniejszych są wbudowane okapy kuchenne (czasami nazywane zintegrowanymi okapami kuchennymi) mieszczą się w zabudowie kuchennej i są dobrym wyborem, jeśli nie masz dostępnej zbyt dużo przestrzeni i nie zależy Ci na tym, by okap Maan grał pierwsze skrzypce w wyglądzie. Zwykle można je dostać w standardowej szerokości – z łatwością dopasuje się je wąskich kuchenek i płyt grzewczych, więc zwykle są małe, zwykle o szerokości od 52 do 60 cm.

Jeśli Twoja kuchenka zajmuje istotne miejsce przy ścianie, być może będziesz chcieć mieć okap w stylu komina. Takie okapy składają się z czaszy oraz komina i są wykonane ze stali nierdzewnej, szkła lub połączenia obu tych elementów. Ich duży rozmiar może sprawić, że będą one bardzo stylowym dodatkiem do kuchni.

Filtr okapu kuchennego: co powinienem wziąć pod uwagę?

Wszystkie okapy kuchenne wyposażone są w filtry przeciwtłuszczowe - te wychwytują tłuszcz, który unosi się z płyty kuchennej, zapobiegając osadzaniu się na powierzchniach kuchennych i pozostawiając trudne do usunięcia pozostałości. W dzisiejszych czasach filtry przeciwtłuszczowe są zwykle wykonane z metalu - aluminium lub stali nierdzewnej. Aby filtry były czyste, należy je regularnie czyścić lub zmieniać.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%