Panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Bukowianki” w Bukowcu uczestniczyły w „II Warsztatach Kulinarnych z Kuchni Kociewskiej”, które odbyły się 8 lutego w świetlicy wiejskiej w Wiągu.
Wydarzenie było częścią obchodów Światowego Dnia Kociewia i zapewne na długo pozostanie w pamięci uczestników. W warsztatach wzięły udział panie z 14 Kół Gospodyń Wiejskich oraz agroturystyk z powiatu świeckiego. „Bukowianki” reprezentowały Mieczysława Januszewska, Krystyna Augustyńska oraz Agnieszka Kempińska.
- Wraz z koleżankami z naszego Koła Gospodyń Wiejskich „Bukowianki” uczestniczyłyśmy w warsztatach, nasze koło miało za zadanie przygotowanie szandaru - mówi Mieczysława Januszewska. - Był taki pyszny, że po przyjeździe do domu jedna z koleżanek nawet zaserwowała to danie na domowy obiad. Wszystko smakowało znakomicie. Było to jednocześnie przypomnienie smaków i zapachów z dzieciństwa, za którymi troszkę tęsknimy. Warsztaty bardzo się nam podobały i chętnie weźmiemy udział w kolejnych tego typu spotkaniach - dodała.
Wśród gości warsztatów była między innymi starosta Barbara Studzińska i prof. Maria Pająkowska - Kęsik.
[FOTORELACJA]3776[/FOTORELACJA]
Warsztaty we Wiągu przygotował Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego w Świeciu, a poprowadziła je Magdalena Potulska - doradca ds. przedsiębiorczości.
Źródło: bukowiec.pl
[ZT]17535[/ZT]
[ZT]19967[/ZT]
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu swiecie24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz