Młodzi świecianie brali udział w warsztatach kulinarnych.
Pomorska Akademia Kulinarna w Gdańsku zorganizowała konkurs, w którym nagrodą były warsztaty kulinarne. Z całej Polski zostało wyłonionych 9 szkół, które pojechały do gdańskiej akademii. Wśród laureatów znaleźli się uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych z opiekunem Sylwią Milczewską z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu. Tematem warsztatów były metody filetowania ryb słodkowodnych oraz technik krojenia warzyw, szkolenie przeprowadzili - Krzysztof Szulborski (prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich) oraz Andrzej Ławniczak współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku, wiceprezes Pomorskiej Izby Gospodarczej Żywności Naturalnej i Tradycyjnej). To kolejny sposób na rozbudzenie w młodych ludziach pasji gotowania, którą z pewnością potrafili przekazać mistrzowie kuchni. To bodziec do rozwoju własnego oraz na gruncie zawodowym.
RED
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu swiecie24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz