Kulinarne wyprawy po smaki różnych krajów, smażenie powideł, jesienny spęd owiec - to wszystko w sobotę w Grucznie. Impreza biletowana.
Proponowany program:
9.00
- przygotowania potraw ormiańskich z baraniny: (Khachatryan Armenak – Ormianin pierwotnie z Erywania, a obecnie z Tarpna pod Grudziądzem)
- chaszłama - zupa ormiańska,
- szaszłyki z młodej baraniny,
- grillowane bakłażany, pomidory,
- i inne
10.00
- rozpoczęcie smażenia powideł śliwkowych z DDW
12.00
- rozpoczęcie III Dolnonadwiślańskiego Redyku (konsorcjum Komperda & Komperda)
14.00 – 16.00
- pokaz kiszenia kapusty (Mirosława Wilk)
od 15.00
- „Laboratorium smaku” dla odważnych (aborygeni znad Wisły i ziem przyległych)
ok. 22.00
- przewidywane zakończenie
Zgłoszenia prosimy nadsyłać na adres: aborygeniznadwisly@wp.pl,
Odpłatność za udział w III Dolnonadwiślańskim Redyku wynosi 30 zł.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz