Zamknij

Już w sobotę III Dolnonadwiślański Redyk w Grucznie!

16:37, 01.11.2018 M.K Aktualizacja: 10:56, 02.11.2018
Skomentuj

Kulinarne wyprawy po smaki różnych krajów, smażenie powideł, jesienny spęd owiec - to wszystko w sobotę w Grucznie. Impreza biletowana.

Proponowany program:

9.00
- przygotowania potraw ormiańskich z baraniny: (Khachatryan Armenak – Ormianin pierwotnie z Erywania, a obecnie z Tarpna pod Grudziądzem)
- chaszłama - zupa ormiańska,
- szaszłyki z młodej baraniny,
- grillowane bakłażany, pomidory,
- i inne

10.00
- rozpoczęcie smażenia powideł śliwkowych z DDW

12.00
- rozpoczęcie III Dolnonadwiślańskiego Redyku (konsorcjum Komperda & Komperda)

14.00 – 16.00
- pokaz kiszenia kapusty (Mirosława Wilk)

od 15.00
- „Laboratorium smaku” dla odważnych (aborygeni znad Wisły i ziem przyległych)

ok. 22.00
- przewidywane zakończenie


Zgłoszenia prosimy nadsyłać na adres: [email protected],

Odpłatność za udział w III Dolnonadwiślańskim Redyku wynosi 30 zł.

(M.K)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%