Zamknij

Warsztaty kuchni kociewskiej w Wiągu. — To powrót do smaków z dzieciństwa — podkreślają uczestniczki [ZDJĘCIA]

07:17, 29.02.2024 .
Skomentuj

Panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Bukowianki” w Bukowcu uczestniczyły w „II Warsztatach Kulinarnych z Kuchni Kociewskiej”, które odbyły się 8 lutego w świetlicy wiejskiej w Wiągu.

Wydarzenie było częścią obchodów Światowego Dnia Kociewia i zapewne na długo pozostanie w pamięci uczestników. W warsztatach wzięły udział panie z 14 Kół Gospodyń Wiejskich oraz agroturystyk z powiatu świeckiego. „Bukowianki” reprezentowały Mieczysława Januszewska, Krystyna Augustyńska oraz Agnieszka Kempińska.

- Wraz z koleżankami z naszego Koła Gospodyń Wiejskich „Bukowianki” uczestniczyłyśmy w warsztatach, nasze koło miało za zadanie przygotowanie szandaru - mówi Mieczysława Januszewska. - Był taki pyszny, że po przyjeździe do domu jedna z koleżanek nawet zaserwowała to danie na domowy obiad. Wszystko smakowało znakomicie. Było to jednocześnie przypomnienie smaków i zapachów z dzieciństwa, za którymi troszkę tęsknimy. Warsztaty bardzo się nam podobały i chętnie weźmiemy udział w kolejnych tego typu spotkaniach - dodała.

Wśród gości warsztatów była między innymi starosta Barbara Studzińska i prof. Maria Pająkowska - Kęsik.

[FOTORELACJA]3776[/FOTORELACJA]

Warsztaty we Wiągu przygotował Powiatowy Zespół Doradztwa Rolniczego w Świeciu, a poprowadziła je Magdalena Potulska - doradca ds. przedsiębiorczości.

Źródło: bukowiec.pl

[ZT]17535[/ZT]

[ZT]19967[/ZT]

 

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%