W czasie nauki poznają teoretyczne i praktyczne aspekty pracy w hotelarstwie, a podczas takich wyjazdów obserwują pracę najlepszych.
Uczniowie klas II-III technikum hotelarstwa Zespołu Szkół Menedżerskich w Świeciu 7 kwietnia udali się z wizytą do czterogwiazdkowego hotelu ,,Copernicus Toruń Hotel” w Toruniu. Młodzież przygotowująca się do egzaminu zawodowego z hotelarstwa mogła sprawdzić nabyte podczas zajęć szkolnych oraz praktyk: wiedzę i umiejętności. Wyjazd pozwalał również przyjrzeć się funkcjonowaniu hotelu, czynnościom związanym z fachową i kompleksową obsługą gościa hotelowego, poczynając od recepcji, poprzez służbę pięter, czy spotkanie z szefem kuchni, Panem Sebastianem Krauzowiczem - brązowym medalistą Kulinarnego Pucharu Świata w kategorii indywidualnej w Luksemburgu w 2010 roku oraz Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie „IKA 2008”, po siłownię, basen i SPA.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz