Pierwsze miejsce zajęła drużyna ZSP Świecie mennonickim turnieju kulinarnym dla szkół gastronomicznych.
Inspiracją adeptów sztuki była kuchnia mennonitów, niegdysiejszych mieszkańców doliny Wisły.
Organizatorami przeprowadzonego 14 czerwca w Chrystkowie turnieju byli:
Zespół Parków Krajobrazowych Chełmińskiego i Nadwiślańskiego,
Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły,
Slow Food Polska – Convivium Gruczno,
Współorganizatorzy:
Urząd Miasta Świecie,
Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich sekretariat w Toruniu.
W Turnieju wzięły udział 4 drużyny – dwie z Rypina, po jednej z Grubna oraz ZSP Świecie. Zwycięzcą okazała się drużyna z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Świeciu (w składzie Martyna Rezmer, Martyna Paczkowska, Robert Kwiecień), która przygotowała „wariację na temat kapuśniaka”. Opiekunem zespołu ze Świecia jest Sylwia Milczewska.
0 0
podajcie jakieś przepisy
0 0
Wiecej organizatorow niz uczesnikow... wow
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu swiecie24.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz