Zamknij

Redyk w Grucznie, czyli spacer z owcami i wspólne gotowanie

12:21, 03.11.2023 Aktualizacja: 12:23, 03.11.2023
Skomentuj

Tuż po Święcie Niepodległości, czyli 12 listopada zapraszamy na VII Dolnonadwiślański Redyk. Będzie przyrządzanie potraw z baraniny, degustacja, kopcowania jabłek, lepienie pierogów i oczywiście spacer z owcami.

Redyk, czyli uroczyste zejście pasterzy ze stadami owiec z górskich hal. U nas wydarzenie to przybierze formę symboliczną i baca z Pienin - Wojciech Komperda  poprowadzi chętnych na spacer z owcami Towarzystwa Przyjaciół Dolnej Wisły. Trasa będzie liczyła około 2,5 km. 

Program wydarzenia:

10.30 - przygotowanie potraw z baraniny

  • chaszłama - zupa ormiańska, szaszłyki z młodej baraniny
  • młoda baranina w kuchni tunezyjskiej
  • młoda baranina po wschodniukraińsku
  • inne potrawy polskie

11:00 - kopcowanie jabłek odmiany „Grochówka”

12:00 - rozpoczęcie VII Dolnonadwiślańskiego Redyku - „spacer krajobrazowy z owcami ok. 2,5 km

14:00-16:00 - pokazy:

  • kiszenia kapusty
  • lepienia pierogów z baraniną

od godz. 16 - dla odważnych „Laboratorium Smaku”

Obowiązują zapisy, a udziała w całym wydarzeniu jest płatny 45 zł.

(.)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%