Tuż po Święcie Niepodległości, czyli 12 listopada zapraszamy na VII Dolnonadwiślański Redyk. Będzie przyrządzanie potraw z baraniny, degustacja, kopcowania jabłek, lepienie pierogów i oczywiście spacer z owcami.
Redyk, czyli uroczyste zejście pasterzy ze stadami owiec z górskich hal. U nas wydarzenie to przybierze formę symboliczną i baca z Pienin - Wojciech Komperda poprowadzi chętnych na spacer z owcami Towarzystwa Przyjaciół Dolnej Wisły. Trasa będzie liczyła około 2,5 km.
Program wydarzenia:
10.30 - przygotowanie potraw z baraniny
11:00 - kopcowanie jabłek odmiany „Grochówka”
12:00 - rozpoczęcie VII Dolnonadwiślańskiego Redyku - „spacer krajobrazowy z owcami ok. 2,5 km
14:00-16:00 - pokazy:
od godz. 16 - dla odważnych „Laboratorium Smaku”
Obowiązują zapisy, a udziała w całym wydarzeniu jest płatny 45 zł.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz