Tegoroczny Festiwal Smaku był wyjątkowo upalny. W sobotnie popołudnie ogłoszono wyniki konkursu na Smak Roku. Wśród nagrodzonych znaleźli się również wytwórcy z powiatu świeckiego.
Winnica przy Talerzyku za wino białe Solaris.
Wyróżnienia trafiły do:
Smak Roku w kategorii miody otrzymała Pasieka Rodzinna Wnuk & Bacia za miód lipowy.
Wyróżnienie otrzymała Pasieka Michalscy również za miód lipowy.
W kategorii Wędliny GS SCH Pruszcz otrzymało tytuł Smak Roku 2023 za Szynkę z pieca.
Pięć nagród trafiło do Niech cię zakole, czyli szlaku krajoznawczo - kulinarnego biegnącego wzdłuż Wisły na terenie województwa kujawsko - pomorskiego.
Doceniona została Papierówka - Łochocin Iwona Wodzyńska oraz konfitura wiśniowa z pieprzem nepalskim przygotowana przez Agnieszkę Stawicką.
Wyróżnienia w konkursie na Smak Roku 2023 za "Jagnięcinę w ziołach i jarzynach" oraz "Zylc kociewski z wieprzowiny" otrzymał kuchmistrz Błażej Mirota, zastępca Szefa Kuchni Pałace Ostromecko.
Grand Prix Smaku Roku w ocenie Jury Dziennikarzy i Artystów za Rarytasy Rodzimej Rasy z jagnięciny, wieprzowiny i wołowiny, otrzymał Piotr Lenart.
[ZT]17312[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz